Legutóbbi hozzászólások

Szájszag tejtermékek

Tartalom

    paraziták a hörgőkön

    Ennek számtalan oka lehet, például az alábbiak is - ha tisztában vagyunk velük, akkor könnyebben el is kerülhetjük a kényelmetlenséget - írja a Házipatika.

    Túl sok cukor A rossz leheletet okozó baktériumok számára a cukor ideális tápanyag. A cukorkák, szájszag tejtermékek cukormentes rágógumik éppen ezért nagyban hozzájárulnak a kellemetlen szájszag kialakulásához.

    Fogorvosok részére Ha valakinek kellemetlen a lehelete, rögtön arra gondolunk, hogy az illető nem mos rendszeresen fogat, elhanyagolja a szájápolást.

    Éppen ezért ha szeretjük az ilyen finomságokat, akkor mindig ügyeljünk rá, hogy kizárólag cukormentes verziót válasszunk. Ezzel nemcsak leheletünk szájszag tejtermékek, hanem fogaink egészségéért szájszag tejtermékek sokat tehetünk.

    Táplálkozási szokások A tejtermékek, a hús és a halak olyan fehérjéket tartalmaznak, amelyek táplálják a szájban élő, kénes anyagot termelő baktériumokat - ezek szintén kellemetlen szájszagot okoznak.

    A tojás szintén felelős lehet a rossz leheletért, sőt bizonyos diófélék és olajos magok, valamint a lencse- illetve babfélék is ludasak lehetnek. Éppen ezért, ha fehérjedús ételeket fogyasztunk, fél órával étkezés után érdemes lehet átöblíteni a szánkat valamilyen erre való szájvízzel.

    Savas ételek Savas környezetben a baktériumok gyorsabban szaporodnak, ezért a savas ételek és italok fogyasztása után is rossz lehet a leheletünk.

    • Gyógyszer mellékhatásokra A szájszag okai A rossz lehelet már az ókori görögök és rómaiak számára is problémát jelentett, a Talmud szerint pedig törvényes válóoknak minősült.
    • Reggeli rossz lehelet, szájszag, halitózis Miért alakul ki a reggeli rossz lehelet?
    • Bűzös lehelet - Dr. Király Gasztroenterológiai Intézet
    • Reggeli rossz lehelet, szájszag, halitózis | Dikodent
    • Pinworm gél
    • Férgekkel van hőmérséklet

    Ilyen a paradicsomlé, a citrusfélék, illetve a belőlük készült italok, a szénsavas üdítők, a paradicsomos szószok, a ketchup, a savanyúságok, a zsíros húsok, a vaj, az olívabogyó és a csokoládé is. Mogyoróvaj A mogyoróvaj annyira ragacsos, hogy még a nyál sem képes "elmosni" - órákon át a szájüregben marad a fogakra, illetve a szájpadlásra tapadva. Az itt élő mikrobák nagy örömére, amelyeknek ideális táptalajt nyújtanak - ha nem akarunk rossz leheletet, ezt a finomságot is érdemes kerülni.

    a szájon átmászó férgek milyen ürülék történik a férgekkel

    Olajos kapszulák Sokan szájszag tejtermékek fokhagyma- illetve halolajat tartalmazó táplálékkiegészítőket, kapszulákat, amelyeknek a szaga nem éppen kellemes. Ez a szag pedig, ha lenyeljük őket, párologni fog a szervezetünkből, és többek között a leheletünket is "megillatosítja". Tej Különösen a laktózérzékenyeknél vezet kellemetlen szájszag kialakulásához a tejtermékek fogyasztása. Ha úgy tapasztaljuk, hogy tej, sajt vagy túró evése-ivása után emésztésünk rendetlenkedik, puffadunk, és rossz a leheletünk, akkor esélyes, hogy diagnosztizálatlan laktózérzékenységünk van.

    Iberogast a rossz leheletért