Horrorisztikus paraziták - Hipochonder blog

Szöcske féreg. Navigációs menü

Szöcske féreg baklövést is lehet véteni Sosem tudhatod, mi rejtőzik benned!

szöcske féreg paraziták a testben hová menjenek

Valaki videóra vette, hogy megölt egy imádkozósáskát, és abból előbújt egy annál körülbelül háromszor hosszabb lény Ha ma csak egyetlen bizarr állatos videót néz meg, akkor szöcske féreg ez legyen az! A cikk a hirdetés után folytatódik Vannak olyan dolgok, amikre nem számítunk. Ilyen például, ha egy döglött imádkozósáskából előbújik egy másik, igencsak furcsa élőlény.

gyógymódok a szalagférgek ellen férgek az orrban viszket

Az pedig talán még bizarrabb, hogy ha egy élőlény megöli ezt az imádkozósáskát, és az egész jelenetet kamerára veszi. Márpedig az alábbi videóban, amit az I fucking love Science oldalon találtunképpen ez történik. Vigyázat, sokkoló képek következnek!

FÉREG MÜZLI - SZÁRÍTOTT BOGARAK REGGELIRE

Sok biztosat nem tudunk mondani a jelenetről. Valaki, feltehetően a videó készítője, megöli az imádkozósáskát, majd vár; mintha előre tudná, hogy mi következik, nem kapcsolja ki a kameráját.

szöcske féreg giardia szarvasmarha galandféreg

És tényleg, kisvártatva egy parazita bújik ki az imádkozósáska holttestéből, méghozzá nem is akármekkora: a sáskánál körülbelül háromszor hosszabb. Milyen állat ez?

Agymosott szöcskék halálugrása

Erről sem tudunk szöcske féreg sok biztosat mondani, de a YouTube-oldalon a kommentelők azt írják, hogy ez egy húrféreg, azaz Nematomorpha. Ezek a férgek paraziták, általában más állatok bélrendszerében élnek és fejlődnek.

  • Húrférgek – Wikipédia
  • Előmásztak a rovar testéből, majd orgiát rendeztek Origo
  • A férgek orvosságának neve
  • Anatómiai—élettani sajátosságaik[ szerkesztés ] A húrférgek hosszú testű, többé-kevésbé merev, húrszerű férgek; elérhetik az 1 m-es hosszúságot is.
  • A Magyarországon előforduló féregfertőzések A vízben élő paraziták listája
  • Férgek hogyan viselkednek. „Azt olvastam az interneten, hogy…”
  • Férgeim vannak, hogyan kezelik
  • Mopsz gyógyszer férgek számára

A videón látható imádkozósáskába így kerülhetett bele a húrféreg. De nem elég, hogy a bélrendszerben élősködnek, képesek befolyásolni a gazdaszervezet agyát is — például ráveszik a szöcskét arra, hogy a vízbe ugorjon.

Agymosott szöcskék halálugrása | National Geographic

Ez a gazdaszervezet számára persze végzetes, de nem így a parazita számára: a húrférgek ugyanis a vízben tudnak szaporodni Hosszuk ugyanis általában 50 cm és 1 m között mozog, de előfordulnak 2 m-es húrférgek is. A kifejlett egyedek vízben élnek, a lárvák azonban parazitaként általában ízeltlábúak szervezetében fejlődnek.

  1. Nyelv és Tudomány- Főoldal - Sosem tudhatod, mi rejtőzik benned!
  2. Orvosság a rossz lehelet vélemények

Számunkra mindenképp jó hír, hogy az emlősökre szöcske féreg veszélyesek. Az azonban szöcske féreg marad, hogy a videó készítője miért is ölte meg az imádkozósáskát. Csak remélni tudjuk, hogy azért, mert a viselkedése alapján sejtette, hogy parazitája van, így a történetének mindenképp szomorú lenne a vége De az is lehetséges — ahogyan azt az oldal egyik kommentelője megjegyezte —, hogy a sáska minden bizonnyal nem imádkozott eleget