Horváth Imre: Marsallbot a puttonyodban

PDFNyomtatásÍmél

Ár
3900 Ft
Leírás

Az emberek mindig kíváncsiak, hogy miképpen léphetnek feljebb a társadalmi ranglétrán, hogyan kereshetnek több pénzt, hogyan növelhetnék megbecsülésüket és tehetik biztonságosabbá életüket. Az érvényesülés módját firtató kérdésre adandó válasz bizonyosan az lehetne, hogy az okosabb, a szorgalmasabb és tisztességesebb emberek jutnak magasabbra a társadalmi hierarchiában. Az élet viszont azt mutatja, hogy azonos családi környezetből származó fiatalok, akik iskoláztatásuk alkalmával szinte egyforma teljesítményt nyújtottak, életük során nagyon is különböző eredményeket érnek el. Munkálkodásunknál azt vizsgáljuk, hogy mi okozza a sikerek különbözőségét, és milyen egyéb tényezők hatnak közre érvényesülésükben.
Nincs olyan gazdag ismeretanyag, szaktudás és képesség, amely elegendő volna a boldoguláshoz, ha valaki nem törekszik a sikerre. A boldog élet titka ugyanis, hogy az embernek legyenek sikerei, amelyekre büszke lehet és legyenek céljai, amelyek előre hajtják. Ezért, amit akarunk, azt mindennél jobban kell akarnunk, és egyidejűleg ne akarjunk még száz különféle dolgot.
Tisztában kell lenni képességeinkkel, hogy mihez értünk, és arra a területre kell fordítani időnket és energiánkat. Tudnunk kell, hogy milyen cél elérésére vagyunk leginkább alkalmasak, lehetőségeink és körülményeink ebben milyen módon segítenek bennünket, és mennyire vállaljuk sikerhez vezető út eszközeit és fáradalmait.
Fél évszázad tanult ismereteit és szerzett élettapasztalatait nagyfokú tömörítéssel taglalja a könyv. Láttatni kívánja a társadalomban kialakuló kapcsolódásokat és feszültségeket, megkönnyíteni azok tényleges felismerését és segíteni a jelentkező problémák megoldásában. Felhívja a figyelmet a bonyolult és néha kilátástalan helyzetektől gyakorta megtalálható kivezető útra.
Az egymásra épülő és az emberi életkorok szerint kialakított fejezetek az igazságra törekedve őszintén és elfogulatlanul kívánják bemutatni lehetőségeink és cselekvéseink életpályánkra gyakorolt hatását. Így a család és származás meghatározó szerepét, az oktatás és pályaválasztás gondjait, munkahelyi elkötelezettséget, a szervezetben való előrehaladás módszereit, a vezetővé válás kívánalmait és nem kevésbé a társadalmi szereplés eszköztárát.
Vizsgálódásunk és tapasztalataink alapján meggyőződéssel állíthatjuk, hogy különösen átformálódó értékrendszerek esetében zseniális képességek nélkül is a társadalmi hierarchia bármelyik lépcsőfoka elérhető, ha látjuk céljainkat, ismerjük a célhoz vezető utat és az irányukba haladás módszereit,
A könyv elemzéseivel, számos történelmi esemény bemutatásával kívánja az érvényesülés lehetőségeit szemléletessé tenni. Magunkénak valljuk a modern történettudomány klasszikusának, Leopold von Rankénak hitvallását, mely szerint a történetírásnak azt kell mutatnia, "ahogy a dolgok tulajdonképpen történtek". Nem kell lelkes szervilizmussal követnünk az egykori ellenséges történetírás közhelyeit, amelyek közül nem egy ma is a százesztendős propagandát sulykolja. Számolnunk kell napjainkban azzal, hogy a múlt feldolgozása tele van elhallgatott történésekkel, legendákkal, történelmi csúsztatásokkal és szándékos megtévesztésekkel. Kiemelten fontosnak tartjuk figyelembe venni a múlt cenzorainak, az információk vámtisztjeinek torzító, szinte már korrigálhatatlan hatását, amivel évtizedeken keresztül a tudomány, a művészetek, az oktatás, de még az irodalom alkotásait is jelentős mértékben hiteltelenítették.
A könyv írásánál számos hazai és külföldi szakkönyv, folyóirat ismeretanyagát használtam fel. Több éves türelmes kutatás során gyűjtött példákkal, és a pótolhatatlan segítséget adó, a történelemtudomány által újólag feltárt történelmi események bemutatásával törekedtem szemléletessé és hitelessé tenni írásomat. Mindezt azzal a szándékkal, hogy a t. Olvasónak hasznára váljon, és ismereteivel tudatosabban tudja megszervezni az életét.

Megrendelések

 x 
A kosár üres

Kiemelt ajánlatunk

Ferling József: A nagy public relations receptkönyv
A 100 különböző projektet, esettanulmányt, megoldást bemutató könyv n...
Bűnbak minden időben
Bűnbakok a magyar és az egyetemes történelemben Szerkesztette: Gyarmati ...
Hegyi Dolores: Hellénizmus Keleten
A hellénizmus konkrét hatását, megnyilvánulási formáit csak az utóbbi...
Kerepeszki Róbert:A „tépelődő gentleman” Darányi Kálmán (1886–1939)
Ha Darányi Kálmán miniszterelnökre terelődik a szó, a korszakot ismerő...
Ivan R. Misner, Ph.D., Michelle R. Donovan, Avidor András: 29%, a megoldás
Egy sikeres vállalkozónak, egy cégnek van networking stratégiája. Egy si...
Molnár-Kovács Zsófia: A tankönyvkutatások dualizmus kori forrásai
E könyv a történeti tankönyvkutatások lehetséges forrásait, kiemelten ...
Dévényi Anna - Gőzsy Zoltán (szerk.): Eszmetörténet
Az Árkádia Kiskönyvtár az online megjelenő Árkádia folyóirat kézbe v...
A dualizmus kori Pécs történetéből. Városgazdálkodás - társasági élet - szegénypolitika
Az elmúlt években, évtizedekben a város történetének vonatkozásában ...
Tóbiás Áron: "...nőttön nő tiszta fénye"
Tóbiás Áron (1927) mindvégig az ötvenhatos forradalom tűzközelében vo...

Keresés a könyvek között