Bejegyzés navigáció

Hivatalos parazita. Központi Könyvtár - Parazita, ragadozó folyóiratok (Predatory journals)

Tartalom

  Szétbontja a bélfal sejtjeinek kapcsolatait, és így könnyebben hozzájut a bennük található tápanyagokhoz — állítja a Kelet-Angliai Egyetem egyik kutatócsoportja.

  hogyan kezelik a férgeket felnőtteknél milyen férgek mozognak

  A fertőzés leggyakrabban szennyezett ivóvízen vagy élelmiszeren keresztül terjed, és a legtöbbször gyermekekben vált ki hasmenéses tünetet. A hivatalos parazita eredményei áttörést jelentenek a hivatalos parazita sikerességének megismerésében, ugyanis kiderült, hogy ez az egysejtű olyan fehérjékkel rendelkezik, amik képesek utánozni a bél tenascin nevű fehérjéinek működését.

  hivatalos parazita

  Sérülés esetén ezek a fehérjék felelnek a szövet megfelelő gyógyulásáért: ha kell, megbontják a sejtek közti kapcsolatokat, majd újra összeragasztják a sejteket. A parazita igencsak hasonló fehérjéi azonban felborítják ezt az egyensúlyt, fellazítják a sejtek kapcsolódásait, ami szabad utat nyit számukra az értékes tápanyagok megszerzéséhez. A kutatók eredménye magyarázza azt is, miért alakulhatnak ki egyes betegeknél súlyosabb tünetek.

  paraziták okozta fájdalom

  A bélfal sejtjei közti kapcsolatok felbomlását és a tápanyagok könnyebb elérhetőségét ugyanis más baktériumok is kihasználhatják, súlyosbítva ezzel a fertőzést.