A tökéletes alap recept – Hagyományos palacsinta - Az étel lelke | Vénusz

Gumiszerű lehelet

gumiszerű lehelet

Szerző: Fenyõ Bori A rágózás csökkenti az étvágyat, frissebbé teszi a leheletet, de egy londoni fogorvos arra figyelmeztet, hogy túlságosan hosszú ideig nem tanácsos élni vele. Gumiszerű lehelet mondja, a fogak alapvetően azért vannak, hogy aprítsanak.

5 dolog, amit tudnia kell a hátsó garatfali váladékcsorgásról

Fő feladatuk tehát az, hogy főképp a roppanós ételeket dolgozzák fel. Ehhez képest a rágógumi teljesen más anyagból van, gumiszerű, puha, ez pedig hosszú időn keresztül rágva idegen a fogazattól.

gumiszerű lehelet

A fogak rágózás közben összekoccannak, méghozzá indokolatlanul hosszú időn keresztül, úgy, hogy nem rendeltetésszerű munkát végeznek. Akár meg is gyengülhetnek vagy törés is lehet a vége.

Ehhez társul még az is, hogy a gyomor savasodni kezd, gumiszerű lehelet a rágás miatt úgy tűnik számára, hogy táplálékhoz fog jutni, így elkezdi várni a falatokat, melyek végül nem érkeznek meg.

Ez irritációt és olyan egészségügyi gondokat is eredményezhet, mint például a gyomorfekély. Na persze nem kell megijedni és elfelejteni a rágózást teljesen. Viszont aki egész nap vagy akár órákon keresztül szokta élvezni, az a rágógumi helyett válasszon inkább gyümölcsöt és zöldségeket.

oscaris férgek lepedék paraziták

Azok ugyanis nem csak egészségesek, de kalóriatartalmuk is többnyire alacsony, ráadásul a nagy melegben kiválóan hűtik le a testet.